Skärmbyte iPhone

Det är lätt hänt att tappa sin iPhone tyvärr. I många fall så går telefonen inte sönder, men ibland går den sönder tyvärr. Det absolut vanligaste är att glaset går sönder och då behövs ett skärmbyte eller glasbyte. Till alla iPhone som finns på marknaden idag så byter man glas, lcd-skärm och touch samtidigt, detta egentligen är då alla dessa tre komponenter är ihop limmade från fabrik. Oftast går enbart glaset sönder, men i vissa fall kan det även bli konstiga ränder i skärmen eller att skärmen slutar svara på touch. Att byta skärm iPhone hos iDoFix tar normalt sett 1 timme och har de allra flesta modeller alltid i lager.

Du kan få skärmbyte till iPhone i vår butik i Linköping utförd snabbt, prisvärt, tryggt och miljövänligt. Normalt tar ett skärmbyte till iPhone 1 timme. 

Vi finns på Djurgårdsgatan 7 i Linköping eller ring oss på 013-363000

Nedan hittar du priser på ett urval av de modeller vi utför skärmbyten till:

iPhone 8 Plus  iPhone 8  iPhone 7 Plus  iPhone 7  iPhone 6S Plus  iPhone 6S  iPhone 6 Plus  iPhone 6  iPhone SE


Vad många inte vet är att det finns olika kvalitéer på skärmbyte iPhone. Självklart kan kvalitéen på reparatören/företaget skilja men just nu ska det berättas om vilka delar man använder vid ett glasbyte iPhone. Om man kollar på hela marknaden så finns det i grova drag tre olika kvalitéer, kopior, återvunna skärmar och original.

Kopior/tredjepart: Dessa skärmar är helt tredjepartstillverkade och kommer från massvis olika fabriker. Glaset på dessa är ömtåligare och går helt enkelt sönder lättare vid eventuell olycka. Mindre skillnader förekommer också i kopiorna, det kan exempelvis vara att färgerna i bildskärmen ger en liten annan nyans. Kvalitéerna mellan kopior kan variera mycket beroende på vilken fabrik de kommer i från. Våra kopior håller såklart en hög kvalité, men identiskt som originalet kommer det aldrig bli. Väljer man skärmbyte iPhone med en kopia så kommer telefonen såklart fungera precis som vanligt. Att till exempel skriva ett meddelande går precis lika bra som originalet. En annan fördel med kopiorna är såklart att de är billigare.

Återvunna skärmar: Dessa skärmar kommer från återvunna skärmar, i ca 80-90% av fallen när en en iPhone skärm går sönder så är det faktiskt bara glaset som går sönder medans bildskärmen och touchen fortfarande fungerar perfekt. Då finns det vissa fabriker så separerar glaset från den hela elektroniken och helt enkelt limmar dit ett nytt glas. Detta är inga serviceverkstäder som gör utan det är renodlade fabriker som gör detta för att resultatet ska bli bra. Fördelen med dessa skärmar är att färger i bildskärmen är identisk då elektroniken är original, men glaset är fortfarande tredjepart så det går sönder lika lätt som en kopia. Prismässigt ligger de nånstans mellan kopia och original. Vissa företag säljer dessa som original, kan även skriva dem som original lcd. Vi erbjuder inte skärmbyte iPhone med återvunna skärmar då vi inte anser att de har någon direkt fördel då glaset är lika ömtåligt. 

Original: Dessa finns inte så mycket att säga om egentligen. Det är enbart auktoriserade verkstäder som får köpa original skärmar direkt av Apple. Normalt sett så är 90-95% av de som erbjuder skärmbyte till iPhone inte auktoriserade. De skärmar som finns att tillgå är skärmar som är plockade från helt nya telefoner. Så det finns absolut inga skillnader och har samma hållbara glas. Givetvis är inte originalet okrossbart, men vår och många andras erfarenhet är att originalet faktiskt håller för ganska många tapp innan det går sönder. Dessa skärmar erbjuder vi till de flesta modeller.

Skärmbyte iPhone


BESÖK OSS

Mapbox Map of 15.61801,58.40790
© Mapbox© OpenStreetMap contributors

Öppettider:
Måndag - Fredag 10.00 - 17.00